×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin opent Máxima-kazerne

  Nieuw onderkomen voor marechaussee Schiphol

  Koningin opent Máxima-kazerne

  Koningin Máxima heeft dinsdag de naar haar vernoemde kazerne van de Koninklijke Marechaussee in Badhoevedorp geopend. Met een druk op de knop onthulde ze buiten een kleurrijk kunstwerk. Het nieuwe onderkomen biedt plek aan stafpersoneel, 1800 marechaussees en de betrokken brigades van Schiphol en omgeving.


  Het pand huisvest naast kantoren, vergaderruimtes en een bedrijfsrestaurant ook een school voor interne opleidingen, 340 slaapvertrekken, schietbanen en sportfaciliteiten. Daarnaast zitten de meldkamer van de Marechaussee Schiphol en het cameratoezicht in de Koningin Máximakazerne. Hiermee zijn bijna alle diensten onder een dak ondergebracht.

  Commandant van het marechausseedistrict Schiphol, brigade-generaal Harry van den Brink, sprak van een "mijlpaal in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee''. Volgens hem is er de laatste decennia veel veranderd en kreeg de marechaussee op de luchthaven steeds meer taken. "We groeiden steeds meer uit ons jasje.'' De kazerne is nog niet helemaal klaar. Volgens Van den Brink wordt nog gebouwd aan de school, sportvoorzieningen en schietbaan.

  De commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens, noemde het een eer dat de "indrukwekkende'' kazerne naar Máxima mocht worden vernoemd.

  26 november 2013 - 11:03