×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima voor de VN naar New York

  Koningin Máxima voor de VN naar New York

  Koningin Máxima vliegt na alle verplichtingen op Prinsjesdag naar New York. Daar woont ze als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering en ontwikkeling de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij.


  De koningin is van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 september in de Verenigde Staten, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Máxima schuift dinsdagavond aan bij een speciaal diner, onderdeel van de World Progress Summit, georganiseerd door de Bill en Melinda Gates Foundation.

  Vooral woensdag heeft de koningin een volle agenda. Zo geeft ze een korte presentatie over de rol van technologie in het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Ook discussieert ze als eregastvrouw in een panel samen met directeuren van grote internationale bedrijven en regeringsvertegenwoordigers over het thema inclusieve economie.

  Verder heeft ze de hele dag verschillende gesprekken. Zo is een ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres gepland. Daarbij zijn ook minister-president Mark Rutte, minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao aanwezig. Tijdens de bijeenkomst biedt Máxima het jaarverslag aan van haar VN-activiteiten.

  Ook donderdag heeft de koningin diverse overleggen, maar ook treft ze de leden van de Reference Group met wie ze nauw samenwerkt. De advies- en klankbordgroep bestaat uit elf vertegenwoordigers van internationale organisaties met specifieke kennis op het gebied van inclusieve financiering.

  14 september 2017 - 10:30