×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima terug naar Nederland, maar nog lang niet klaar met VN-werk

  Koningin Máxima terug naar Nederland, maar nog lang niet klaar met VN-werk

  Koningin Máxima heeft haar bezoek aan New York afgesloten. In twee dagen tijd heeft ze tientallen gesprekken en een aantal evenementen bijgewoond. Het was wel een beetje veel geweest, gaf ze toe bij vertrek van het hoofdkantoor van de Verenigde Naties waar woensdagmiddag de laatste gesprekken plaatsvonden.


  Het bijwonen van een bijeenkomst over digitale identiteitsbewijzen had de koningin bijzonder belangrijk gevonden. Met goede identiteitsbewijzen kunnen meer mensen makkelijker toegang krijgen tot financiële diensten en dat raakte meteen aan haar werk voor de Verenigde Naties. "Ik sta er helemaal achter", aldus Máxima over dit 'ID4D' programma van de Wereldbank.

  Ook de ontmoeting met bedrijven die kunnen helpen met het verbeteren van financiële toegang voor iedereen – zoals Mastercard, Rabobank, Pepsi, Unilever en PayPal – was bijzonder nuttig geweest, zo vertelde de koningin. "Ze werken enorm mee en er wordt vooruitgang gemaakt". Met een aantal CEO's van de bedrijven had de koningin de afgelopen dagen ook aparte gesprekken.

  In haar woensdagmorgen aan de secretaris-generaal António Guterres aangeboden jaarverslag meldde Máxima vooruitgang, maar ze benadrukte nogmaals dat naast toegang tot bankrekeningen, kredieten, leningen en dergelijke het gebruik ervan even belangrijk is en extra aandacht behoeft. Máxima zag dan ook nog voldoende werk voor zichzelf.

  27 september 2018 - 10:53