×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima pakt koffers voor Ethiopië

  Later deze week ook naar Tanzania

  Koningin Máxima pakt koffers voor Ethiopië

  Na het vieren van de tiende verjaardag van haar oudste dochter Amalia reist koningin Máxima zondagavond via Parijs naar Addis Abeba. De koningin gaat in de hoofdstad van Ethiopië aan de slag in haar functie als VN-raadgever over het toegankelijker maken van financiële diensten. Later in de week gaat ze ook naar Tanzania.


  De koningin ontmoet deze week de top van VN-voedsel- en landbouworganisaties. Ze blijft tot en met woensdagochtend in Ethiopië. Woensdagmiddag arriveert ze in Tanzania, waar ze tot en met vrijdag bljift. Het doel van het bezoek is het toegankelijker maken van financiële diensen om daarmee de landbouw te stimuleren en armoede op het platteland te verminderen.

  Prinses Beatrix opent dinsdag het cultuurgebouw Rozet in het centrum van Arnhem. Rozet is een nieuw gebouw met daarin de Bibliotheek Arnhem, kunstuitleen ToArt, het Erfgoedcentrum, de Volksuniversiteit, Kunstbedrijf Arnhem en horecagelegenheid Momento. Onder één dak willen deze organisatie samenwerken.

  Herdenking Mandela

  Koning Willem-Alexander woont dinsdag in Johannesburg de herdenkingsdienst bij ter nagedachtenis van Nelson Mandela. De koning laat zich vergezellen door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Willem-Alexander is van plan woensdag het Uniegebouw in Pretoria te bezoeken om persoonlijk afscheid te nemen van de daar opgebaarde oud-president van Zuid-Afrika. Hij zal daarom niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

  Prinses Beatrix, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien geven wel acte de présence in het Paleis op de Dam. Constantijn reikt de prijs postuum uit aan de vorige week overleden Egyptische dichter Ahmed Fouad Negm. Prins Constantijn is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds.

  8 december 2013 - 13:27