×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima naar India

  Koningin Máxima naar India

  Koningin Máxima reist van maandag 28 mei tot en met 30 mei af naar India, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.


  Máxima bezoekt het land op uitnodiging van de regering en in haar hoedanigheid als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het is een vervolg op het bezoek van 2014. Dit keer richt Máxima zich onder meer op de voorbeeldfunctie van India op het gebied van inclusieve financiering. Uit cijfers van de Wereld Bank Groep blijkt namelijk dat het aantal volwassenen in India met een bankrekening is gestegen.

  In Delhi spreekt Máxima onder anderen met minister-president Narendra Modi, interim-minister van Financiën Piyush Goyal. Ook ontmoet ze vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties en financiële instellingen. Máxima's veldbezoek brengt haar naar een project van financieringsorganisatie Aye Finance, die zich richt op kleine ondernemers. In Mumbai is Máxima bij een bijeenkomst van het CEO Partnership for Financial Inclusion, een informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven.

  Daarnaast bezoekt zij ‘dabbawala’s’. Dit zijn maaltijdbezorgers van warme lunches, een specifiek fenomeen voor Mumbai. De Dabbawala Associatie werkt samen met de digitale bank PayTM. Deze biedt dabbawala’s een digitale bankrekening zodat klanten mobiel kunnen betalen.

  24 mei 2018 - 16:39