×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima maakt veel vliegkilometers

  Koningin Máxima maakt veel vliegkilometers

  Koningin Máxima steekt deze dagen de Britse prins Andrew naar de kroon. De tweede zoon van koningin Elizabeth heeft in de Britse media de bijnaam 'Air Miles Andy'. Dit vanwege het gemak waarmee hij het vliegtuig pakt en door zijn eerdere werkzaamheden als ambassadeur van de Britse handel en industrie. De afgelopen twaalf maanden vloog Andrew al 160.000 kilometer, berekende de Daily Express.


  Koningin Máxima komt maandag met haar reis naar Nigeria op 48.000 kilometer in tien dagen. Ze was namelijk voor vakantie en familiebezoek in Argentinië, op streekbezoek in het Eemland, bij de crematieplechtigheid van koning Bhumibol in Thailand en dinsdag begint een driedaags VN-bezoek aan Nigeria, waar ze maandagavond wordt verwacht. Vier continenten in zo'n korte tijd, dat doet zelfs prins Andrew, die net als de koningin vorige week on Bangkok was, haar niet na.

  Anders ook dan Andrew beperkt Máxima haar buitenlandse verblijf tot het minimum. Bij de meeste VN-reizen arriveert ze in de vroege ochtend, gaat meteen twee of drie dagen non-stop aan de slag om meteen na het laatste programmaonderdeel naar huis te vliegen.

  Toeters en bellen blijven achterwege, maar dat heeft ook te maken met het andere werk. Als Brits handelsreiziger kon Andrew recepties en diners niet overslaan terwijl koningin Máxima alleen maar besprekingen en rondetafelgesprekken op de agenda heeft staan.

  31 oktober 2017 - 10:11