×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima luistert maandag naar speech prins Jaime

  Koningin Máxima luistert maandag naar speech prins Jaime

  Prins Jaime maakt maandagmorgen in Den Haag zijn 'debuut' als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De tweede zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander is sinds deze maand door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de VN. Daar kijkt hij hoe de kennis en innovatiekracht van bedrijven kan worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen. De afgelopen vier jaar was Jaime ambassadeur in het Vaticaan.


  Prins Jaime spreekt in Den Haag tijdens een bijeenkomst van het 'Global Panel for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20-landen over het toegankelijk maken van financiële diensten voor mensen die noodgedwongen huis en haard zijn ontvlucht. Koningin Máxima, die zich namens de VN wereldwijd inzet voor het verbeteren van financiële toegankelijkheid, is als erevoorzitter van het panel ook aanwezig.

  Vluchtelingen hebben meestal slecht of geen toegang tot noodzakelijke diensten als verzekeringen, veilige bank- en spaarrekeningen, leningen en pensioenen. Dit belemmert hun kans om uit de noodsitiatie te komen of bij te dragen aan de economie van het gastland. Wereldwijd zijn er 68,5 miljoen mensen in die situatie.

  De leiders van de G20 landen hebben het panel gevraagd om een route uit te stippelen waardoor deze groep mensen kan worden ondersteund en bereikt. Dat de bijeenkomst in Nederland wordt gehouden is op verzoek van de huidige G20-voorzitter Argentinië.

  10 september 2018 - 09:00