×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima doet praktijkervaring op

  Bezoek aan wijnboeren

  Koningin Máxima doet praktijkervaring op

  Tanzania is niet het eerste land waaraan wordt gedacht wanneer het gaat om wijnbouw. Koningin Máxima die voor de VN op werkbezoek is in het Oost-Afrikaanse land maakt er vrijdag in het dorpje Gawaye nabij de hoofdstad Dodoma opnieuw kennis mee. Eerder deze week kreeg ze het eindproduct al ingeschonken bij een diner in het presidentieel paleis, vrijdag maakt ze kennis met de wijnboeren.


  Wijnbouw is één van de manieren waarop het Wereldvoedselprogramma van de VN probeert de arme plattelandsbevolking in de regio aan inkomsten te helpen. De wijngaard is in handen van de gemeenschap, die er leert dat landbouw ook geld kan opleveren. De meeste boeren verbouwen alleen voedsel voor eigen gebruik en verdienen daar niets mee. Met een grotere oogst of de verkoop van wijn kunnen de levensomstandigheden verbeteren.

  De boeren hebben dan wel weer opslagmogelijkheden nodig en toegang tot betrouwbare en betaalbare financiële diensten zodat ze geld opzij kunnen zetten, betalingen verrichten of verzekeringen afsluiten.

  Aandacht

  Máxima is door de VN gevraagd om die noodzakelijke toegankelijkheid van financiële diensten onder de aandacht te brengen en overal ter wereld te propageren. Het veldbezoek in Gawaye geeft haar de kans te zien hoe een en ander werkt in de praktijk. De ervaringen kan ze later weer delen met regeringen en financiële instellingen in andere landen.

  Koningin Máxima geeft bij terugkeer in Dar es Salaam aan het einde van de dag een briefing over het bezoek. Vrijdagnacht vliegt ze terug naar Nederland.

  13 december 2013 - 09:30