×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima ontmoet nieuwe leiders Ethiopië

  Het land doorstaat grote veranderingen

  Koningin Máxima ontmoet nieuwe leiders Ethiopië

  Koningin Máxima heeft op de tweede en laatste dag van haar VN-werkbezoek aan Ethiopië ontmoetingen met zowel de nieuwe president als de nieuwe premier van het Oost-Afrikaanse land. Ook gaat ze naar de nationale bank en het ministerie van Financiën om te praten over het serieus verbeteren van de toegankelijkheid tot financiële diensten voor de Ethiopiërs.

  Toegankelijkheid tot bank-en spaarrekeningen, verzekeringen en leningen is een sleutel tot vooruitgang van met name vrouwen en de enorme plattelandsbevolking.

  Minister-president Abiy Ahmed (42) is sinds vorig jaar april aan de macht en heeft Ethiopië in die korte tijd wakker geschud en opgeschud. Zo zijn er weer relaties met buurland Eritrea, zijn er voortvarende plannen voor verbetering van de economie en hervorming van het politieke stelsel.

  Voorbeeld

  De duizelingwekkende vaart waarmee Abiy te werk is gegaan, heeft aan de ene kant torenhoge verwachtingen gewekt, en aan de andere kant veel weerstand opgeroepen bij gevestigde machten. Voor de ene groep gaat het nog niet snel genoeg en voor de andere zou er niets moeten veranderen. Abiy heeft de koningin in haar VN-functie eerder al ontmoet in Davos.

  President Sahle-Work Zehde (69) is oktober vorig jaar unaniem gekozen door de leden van het federale parlement. Ze is de eerste vrouw die het ambt bekleedt en geldt als voorbeeld en bewijs voor een belangrijkere rol voor vrouwen in het conservatief ingestelde Ethiopië.

  15 mei 2019 - 08:40