×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima komt in Duitse tv-serie

  Ook koningin Mathilde krijgt spotlight

  Koningin Máxima komt in Duitse tv-serie

  De Duitse televisiezender ZDF werkt aan een korte documentaireserie over de echtgenotes van de Nederlandse, Belgische en Spaanse koningen: Máxima, Mathilde en Letizia. Het is de bedoeling de reeks deze zomer uit te zenden, vertelde ZDF-verslaggever Annette von der Heyde in Seoul aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De ervaren journaliste is met een camerateam in Zuid-Korea om koningin Mathilde te volgen bij het Belgische staatsbezoek aan dat land.

  “We werken aan een documentaire van veertig minuten over koningin Mathilde die we deze zomer in prime time zullen uitzenden”, aldus journaliste Von der Heyde. “We hebben haar al op verschillende activiteiten in België gefilmd. Bijvoorbeeld in Ieper bij de herdenking van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog en op een school in Mechelen bij een project tegen pesten. En nu zijn we meegekomen naar Zuid-Korea.”

  Von der Heyde heeft al meerdere programma’s over koningshuizen gemaakt, waaronder in 2006 een portret van de Nederlandse koningin onder de titel ‘Majestät! Beatrix und der traurige Prinz’. In 2013 kwam ze in actie rond de Nederlandse troonwisseling en nu pakt ze voor het ZDF de draad weer op om naast Máxima ook Mathilde en Letizia in beeld te brengen.

  Máxima

  Voor Duitse kijkers is Máxima de bekendste koningin en Mathilde juist de grote onbekende. In populariteitspeilingen bungelt ze steevast ergens onderaan. “De Duitsers kennen Mathilde niet, wat haar slechte resultaat in die poll verklaart”, zei Von der Heyde tegen Het Nieuwsblad.

  “Als ik tegen mensen zeg dat ik naar België moet reizen voor opnames, is de reactie steevast: Mathilde, nog nooit van gehoord. Ik hoop dat ons portret daarin verandering brengt. Ze is spontaan, naturel en geëngageerd. Het fascineert me hoe ze haar drukke baan als koningin combineert met een gezin met vier kinderen.”

  26 maart 2019 - 13:28