×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima klaar voor volgende 10 jaar

  Tien jaar speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal

  Koningin Máxima klaar voor volgende 10 jaar

  Koningin Máxima is klaar om ook na haar jubileum volgende maand de handen uit de mouwen te steken om te zorgen dat iedereen in de wereld toegang heeft tot financiële diensten. Dat schrijft de koningin in een nieuwsbrief die haar VN-kantoor dinsdag heeft verspreid.

  In september is Máxima precies tien jaar speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal, een functie die in New York wordt afgekort als UNSGSA. In de nieuwsbrief wordt verslag gedaan van de recente VN-activiteiten van Máxima, zoals haar werkbezoeken aan Ethiopië en Bangladesh en haar aanwezigheid bij de G20 in het Japanse Osaka.

  De koningin schreef zelf het voorwoord. “In september is het tien jaar geleden dat ik de rol van UNSGSA accepteerde. Ik ben ongelooflijk trots op de enorme vooruitgang die in die tijd is geboekt door de hele gemeenschap die met inclusieve financiering heeft te maken”, aldus Máxima.

  Verder

  “Echter, het is duidelijk dat we nog veel meer moeten doen om te zorgen dat inclusieve financiering de wereld helpt zijn duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken.” De koningin wil dan ook verder. “Ik kijk uit naar verdere samenwerking, zodat we kunnen verzekeren dat iedereen – en met name achtergestelde groepen – toegang heeft tot, en verantwoord gebruik kan maken van financiële diensten die nodig zijn om hun leven ten goede te veranderen.”

  In New York wordt eind september in de week dat de Algemene Vergadering van de VN wordt gehouden ook extra aandacht besteed aan het jubileum van Máxima als UNSGSA. Ook koning Willem-Alexander zal daarbij aanwezig zijn.

  6 augustus 2019 - 20:00