×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima in jeugdprogramma Zapp

  Lang Leve de Muziek Show op Paleis Huis ten Bosch

  Koningin Máxima in jeugdprogramma Zapp

  Koningin Máxima is ook in het nieuwe seizoen van het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show van NPO Zapp (NPO 3) te zien. Ze ontvangt opnieuw een aantal muzikale kinderen die komen praten over het instrument dat ze bespelen. Voor het eerst gebeurt dat in Paleis Huis ten Bosch, waar het koningspaar sinds kort woont.

  Het hof plaatste vrijdag al een fragment van een van de bezoekjes op sociale media. De tienjarige Marijn laat hierin zijn elektrische drumstel zien, die Máxima “een enorme machine” noemt. Marijn vertelt vervolgens dat zijn ouders een elektrisch drumstel voor hem kochten omdat de buren gek werden van het “gebonk” van de eerdere trommels.

  Marijn geeft Máxima vervolgens een demonstratie, die uiteraard alleen per koptelefoon te horen is. “Ik vond het zo bijzonder. Dit vergeet ik nooit, maar dan ook nooit meer. Deze koptelefoon gaat never nooit meer weg”, reageert hij.

  Het hele fragment is zaterdag te zien in de eerste uitzending van een nieuw seizoen Lang Leve de Muziek Show. In het programma gaan schoolklassen de strijd aan voor een plekje in de grootste schoolband van Nederland. De wedstrijd wordt jaarlijks afgesloten met Het Kerst Muziekgala.

  Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. In die rol zet ze zich ook in voor de stichting Meer Muziek in de Klas.

  8 november 2019 - 17:20