×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima deelt Appeltjes van Oranje uit

  Stichting Met je hart bekroond met Grote Appeltje

  Koningin Máxima deelt Appeltjes van Oranje uit

  Drie organisaties hebben donderdagmiddag uit handen van koningin Máxima een Appeltje van Oranje gekregen. Stichting Met je hart werd bekroond met het Grote Appeltje.

  De stichting zet zich in om de eenzaamheid te verzachten onder ouderen. Dit doen ze met terugkerende activiteiten waarbij ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Op deze manier maken zij een groot verschil voor veel eenzame ouderen in Nederland. Daarom verdiende Met je hart het Grote Appeltje, de prijs voor het initiatief dat het meest opvalt in aanpak en bereik.

  Verder kregen ook Stichting ElanArt en Taal Doet Meer een Appeltje van Oranje. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

  Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix waren ook aanwezig bij de uitreiking van de Oranje Fonds-prijzen. Deze worden elk jaar uitgereikt door Máxima, behalve in lustrumjaren. Dan neemt Willem-Alexander die taak op zich. Dit jaar was de zeventiende editie.

  23 mei 2019 - 17:41