×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima naar Jordanië

  Op uitnodiging van Jordaanse regering

  Máxima naar Jordanië

  Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 10 tot en met dinsdag 12 februari het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.


  Koningin Máxima bezoekt Jordanië op uitnodiging van de regering. Jordanië heeft eind 2017 onder leiding van de Centrale Bank van Jordanië (CBJ) een nationale strategie voor inclusieve financiering gelanceerd voor het verbeteren vande toegang tot financiële diensten.

  De laatste jaren is daar het aantal volwassenen met toegang tot financiële diensten gestegen van 24,6% in 2014 naar

  33,1 % in 2017 (CBJ, 2017). De nationale strategie van het land richt zich op het bereiken van die mensen die nog geen toegang hebben. Er is speciale aandacht voor vrouwen, jongeren, mensen met een laag inkomen en vluchtelingen. De belangrijkste pijlers van de strategie zijn het verbeteren van digitale financiële diensten, financiering van het midden- en kleinbedrijf en het verstrekken van kleine leningen. In het bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst wordt niets gezegd over een bezoek aan de koning en koningin van Jordanië. Mogelijk valt dat buiten het officiële programma.

  6 februari 2019 - 17:35