×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning zet zich in voor IOC-zetel

  Koning zet zich in voor IOC-zetel

  Koning Willem-Alexander zal als erelid van het Internationaal Olympisch Comité er achter de schermen alles aan doen om te bevorderen dat het IOC na het terugtreden van de in opspraak geraakte Camiel Eurlings toch weer een Nederlands lid krijgt. 'Maar het IOC bepaalt dat zelf', verduidelijkte de koning woensdagavond (lokale tijd) tijdens een gesprek met Nederlandse media in Peking. Zelf heeft hij na zijn vertrek in 2013 geen spreek- en stemrecht meer.


  De koning hoopt bij de vrijdag beginnende Olympische Winterspelen in PyeongChang op Nederlands goud op de 10 kilometer. Maar die gouden plak hoeft niet per se te worden behaald door Sven Kramer. 'Ik ben natuurlijk voor elke Nederlander die deelneemt aan de 10 kilometer', aldus Willem-Alexander. Hij vertrekt donderdag naar Zuid-Korea, waar hij een deel van de Spelen zal bijwonen.

  Zonder partij te kiezen, sprak de koning wel zijn waardering uit voor de Friese schaatser. 'Je moet wel erkennen dat wat Sven Kramer betekend heeft voor de schaatssport heel bijzonder is. Zoveel jaren op dat niveau meedraaien, niet alleen op de afstandskampioenschappen, tijdens de Olympische Spelen en WK's, maar ook als allrounder heeft hij zo'n ongelofelijk mooie rol voor de schaatssport en voor Nederland gespeeld, dat ik hoop dat hij een goede prestatie neerzet. Maar uiteindelijk gaat het erom dat een Nederlander goud wint', aldus Willem-Alexander.

  De koning zal de 10 kilometer zelf niet bijwonen. De 5 kilometer, zaterdag, wel. Ook koningin Máxima, die een dag later dan haar man naar Zuid-Korea vertrekt, is daarbij.

  7 februari 2018 - 16:18