×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander verrast Utrecht

  Koning bezoekt Zuilen op Burendag

  Koning Willem-Alexander verrast Utrecht

  Bewoners van de Utrechtse wijk Zuilen werden zaterdagmiddag verrast met een bezoek van koning Willem-Alexander. Tijdens de 14e Burendag kwam hij onverwachts langs bij een buurtfeest in de wijk.

  Buurtbewoonster Wil Veldkamp vond het fijn om de koning te zien. “Ik woon hier al 65 jaar en het is voor het eerst dat iemand van het koninklijk huis langskomt. Ik ben blij hem te zien.” Het buurtfeest is volgens haar essentieel. “Mensen komen hier moeilijk samen.” Ook Saida Ayachi, die zich al tientallen jaren inzet voor de wijk, kijkt terug op een bijzondere ontmoeting. “Zijn bezoek is een mooie waardering voor onze inzet. Dit geeft ons de kracht en de moed om weer door te gaan.”

  “In deze buurt is heel veel armoede. Dan helpt zo’n Burendag, zodat ze een leuk feest kunnen hebben”, zei actief buurtbewoner Paulina de Greef. Voor haar komt het bezoek als een complete, aangename verrassing. Zij mocht de koning haar bevlogen verhaal over de wijk doen en kon het niet laten ook wat over zijn baard te zeggen. “Mag ik u een complimentje geven? Voor uw baard. Het staat u goed.”

  Burendag wordt op bijna 6000 plaatsen in Nederland gevierd. Het jaarlijks terugkerende feest in september heeft tot doel omwonenden met elkaar in contact te brengen, want dat bevordert volgens de organisatoren een leukere, socialere en veiligere buurt.

  28 september 2019 - 14:30