×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander stuurt 1.000 schapen naar nieuwe schaapskooi

  Koning Willem-Alexander stuurt 1.000 schapen naar nieuwe schaapskooi

  Koning Willem-Alexander waande zich donderdag even een schaapsherder. In Drenthe opende hij een schaapskooi in het grootste hoogveengebied van Nederland. Dat deed Willem-Alexander door de deuren open te zwaaien van een stal waarin ruim duizend schapen stonden.


  Na enige aanmoediging van de koning liepen de dieren natuurgebied het Bargerveen in. De schaapskooi, die behalve aan de schapen ook onderdak biedt aan 110 runderen, is de kroon op de natuurontwikkeling Bargerveen. In het hoogveengebied, met 2000 hectare het grootste van ons land, vonden jarenlang beschermings- en herstelwerkzaamheden plaats. Met de ingebruikname van de schaapskooi is de laatste fase afgerond.

  Willem-Alexander zag donderdag niet alleen de schapen. Ook nam hij een kijkje in het nieuwe bezoekerscentrum en kreeg hij een rondleiding door het Bargerveen. De opening werd afgesloten door Daniël Lohues, die zijn nummer 'Hier kom ik weg' zong voor de koning.

  27 september 2018 - 14:26