×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander ontvangt nieuwe voorzitter Eerste Kamer

  Een prachtige kamer voor de ontmoeting met J A de Bruijn

  Koning Willem-Alexander ontvangt nieuwe voorzitter Eerste Kamer

  Koning Willem-Alexander heeft dinsdag bezoek gekregen van Jan Antonie Bruijn, de nieuwe voorzitter van de Eerste Kamer. Hij ontving hem voor een nadere kennismaking in de splinternieuwe DNA-kamer op paleis Huis ten Bosch.

  De 61-jarige Bruijn is sinds 2 juli voorzitter van de Eerste Kamer. De VVD’er volgde zijn partijgenoot Ankie Broekers-Knol op, die begin juni opstapte. Zij is inmiddels staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

  Volgende week zien de koning en Bruijn elkaar weer in de Ridderzaal als Willem-Alexander de troonrede zal voorlezen tijdens Prinsjesdag. Bruijn krijgt dan, als Senaatsvoorzitter, de taak om de aanwezigen aan te sporen om de koning toe te juichen na een ‘leve de koning!’.

  10 september 2019 - 10:59