×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander geeft majoor-vlieger de ridderslag bij Militaire Willems-Orde

  Koning Willem-Alexander geeft majoor-vlieger de ridderslag bij Militaire Willems-Orde

  Onder toeziend oog van onder anderen premier Mark Rutte heeft Koning Willem-Alexander op het Binnenhof in Den Haag de Militaire Willems-Orde uitgereikt. Majoor-vlieger Roy de Ruiter kreeg de onderscheiding voor zijn optreden in Afghanistan tussen 2007 en 2009. Hij vloog daar in een Apache-gevechtshelikopter.


  Koning Willem-Alexander sloeg De Ruiter, die tegenwoordig in Oman werkt, tot ridder door middel van een klap op de schouder. De koning inspecteerde eerst de militaire eenheden en hield een toespraak waarin hij de heldendaden van De Ruiter prees. "Uw moed was imponerend", zei koning Willem-Alexander tegen De Ruiter.

  "De Ruiter zelf vindt dat hij gewoon zijn werk heeft gedaan," zei Rutte over de vlieger tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Hij is daarmee het "prototype van een Nederlandse held die zichzelf niet als held ziet".

  In maart 2015 werd voor het laatst deze onderscheiding uitgereikt. Toen viel de eer te beurt aan het Korps Commando Troepen. De laatste persoon die de Militaire Willems-Orde kreeg, was Gijs Tuinman eind 2014. Met De Ruiter en Marco Kroon (2009) zijn er vier Ridders in de Militaire Willems-Orde.

  31 augustus 2018 - 17:36