×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Mabel bedroefd om overlijden Kofi Annan

  Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Mabel bedroefd om overlijden Kofi Annan

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bedroefd gereageerd op de dood van voormalig VN-topman Kofi Annan.


  ,,Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Kofi Annan. Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld. Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen. In zijn stem klonken overtuigingskracht en compassie door en daarmee wist hij mensen te raken en te motiveren. In gedachten zijn wij bij zijn vrouw en kinderen”, aldus het paar in een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst.

  De koninklijke familie had jarenlang een bijzondere band met Annan. Hij was regelmatig te gast bij koningin Beatrix en prins Claus. Annan vroeg in 2006 aan Willem-Alexander om voorzitter te worden van de VN-Adviesraad voor Water en Sanitatie UNSGAB. De prins gaf deze functie volgens afspraak op toen hij koning werd.

  Annan was regelmatig in Nederland. Hij en zijn vrouw Nane waren ook bij het afscheidsdiner van koningin Beatrix in het Rijksmuseum en bij de inhuldiging van Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk van Amsterdam. Hij was ook bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002. Kofi Annan had in 2016 nog een ontmoeting met de koning toen hij Nederland bezocht.

  Prinses Mabel

  Prinses Mabel, oud-directeur van The Elders, is verdrietig over het overlijden van Kofi Annan, die sinds 2007 is lid van van deze denktank. Via Twitter laat ze weten: ,,De mensheid is één van haar groten verloren. Ik bewonderde Kofi Annans geduld, vasthoudendheid, integriteit en mededogen. Laten we hem eren door werk te maken van vrede, mensenrechten, de rechtsstaat en ontwikkeling."

  The Elders is een raad van wereldleiders en andere prominenten. Ze werken aan het oplossen van wereldproblemen als aids, gewapende conflicten en armoede. Mabel trad in mei 2012 terug als directeur van The Elders, na het ski-ongeluk van februari van dat jaar waardoor haar man prins Friso in coma raakte.

  18 augustus 2018 - 16:14