×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning wacht op besluit over regeringstoestel

  Koning wacht op besluit over regeringstoestel

  Koning Willem-Alexander weet nog niet of hij in de toekomst in de cockpit van het nieuwe regeringsvliegtuig mag plaatsnemen, anders dan om er een kijkje te nemen. Het ministerie van infrastructuur moet nog een contract afsluiten voor onderhoud en levering van de bemanning.


  Alleen in het geval dat KLM het contract krijgt, mag de koning de Boeing-737 ook zelf vliegen. Maar Willem-Alexander heeft geen invloed op dat besluit, zo verzekerde hij in een gesprek met Nederlandse media op de tweede dag van het staatsbezoek aan Luxemburg.

  De koning vliegt sinds vorig jaar juni voor de KLM op soortgelijke lijntoestellen. 'Ik ben deze week nog op en neer geweest naar Kopenhagen', zo vertelde hij. De noodzakelijke vlieguren om zijn brevet te houden, kwamen ook in het verleden niet van het nu aan een Australisch bedrijf verkochte regeringstoestel, een Fokker-70.

  Willem-Alexander gaf toe het toestel af en toe te missen. Het was een goed Nederlands product en hij was met 21 jaar de langst gebrevetteerde piloot voor de Fokker. Op het uiterlijk van het nieuwe regeringsvliegtuig, dat vanaf volgend jaar dienst moet gaan doen, had de koning geen commentaar. Dat was een zaak van de regering.

  Naar het interieur was hij meer benieuwd en dan met name de cockpit. Maar tot die tijd was het eigenlijk niet meer dan een aluminium buis met twee motoren.

  25 mei 2018 - 09:42