×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • FOTO’S: Koning vindt streekbezoek Eemland emotioneel

  FOTO’S: Koning vindt streekbezoek Eemland emotioneel

  Het streekbezoek aan Eemland is voor koning Willem-Alexander emotioneel geweest. Dat zei de koning dinsdagmiddag in Spakenburg, tijdens zijn dankwoord aan het slot van het bezoek aan de streek waar hij is opgegroeid. 'Hier liggen mijn roots, dat maakte het heel bijzonder', zei Willem-Alexander.


  Hij werd niet alleen herinnerd aan het verleden maar ontdekte ook nieuwe aspecten uit het heden. In zorg-en wooncentrum 'De Haven' in Bunschoten trof hij zelfs een aantal oud-personeelsleden van paleis Soestdijk, die decennia lang hebben gewerkt voor zijn grootouders koningin Juliana en prins Bernhard. En aan de ontvangstbalie wachtte hem nog een verrassing: een oud klasgenoot van de kleuterschool in Baarn. 'Heel leuk om je weer te zien', zei Willem-Alexander.

  Koning en koningin volgden dinsdag de loop van de rivier de Eem. De enige rivier die in Nederland ontstaat en in Nederland in zee uitmondt – vroeger de Zuiderzee, nu het Eemmeer. Het koninklijk bezoek 'smaakte naar meer' zei gastheer, commissaris van de koning Willibrord van Beek. De koning stemde daarin lachend toe 'als u weer een rivier vindt die in Nederland begint en eindigt'.

   

  Met een wandeling door de museumhaven van Spakenburg wordt het #streekbezoek aan het Eemland afgesloten.RVD

  Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

  Willem-Alexander heeft met de visite aan Utrecht nu in alle twaalf provincies en streekbezoek gebracht. Dat betekent dat hij volgend jaar aan een nieuwe reeks kan beginnen.

  25 oktober 2017 - 09:46