×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning stelde vertrek Eikenhorst uit

  RVD moet data aanpassen

  Koning stelde vertrek Eikenhorst uit

  De Rijksvoorlichtingsdienst heeft maandag de duur van het verblijf het koninklijk gezin op de Eikenhorst aangepast op de website van het Koninklijk Huis. Er staat nu dat de familie vanaf het voorjaar van 2003 tot begin 2019 in Wassenaar woonde. Een dag eerder was dat nog tot eind 2018.


  Dat laatste riep vragen op nadat de RVD had gemeld dat het koninklijk gezin pas zondag zijn intrek had genomen in paleis Huis ten Bosch. Waar had de familie dan in de tussenliggende weken gewoond? Het leek wat vreemd als de koning in Nederland zonder vaste of woon- of verblijfplaats was geweest, ook al was hij met zijn gezin op vakantie. Bovendien moet een verhuizing binnen vijf dagen worden gemeld bij de gemeente en de periode tussen het dichttrekken van de voordeur van de Eikenhorst en het bewonen van Huis ten Bosch was langer dan die vijf dagen. Door de aanpassing sluiten de perioden nu wel aan.

  14 januari 2019 - 15:10