×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning spreekt met leden onderzoeksteam MH17

  Op 9 maart is eerste zittingsdag van proces tegen verdachten

  Koning spreekt met leden onderzoeksteam MH17

  Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in Rotterdam een bezoek gebracht aan mensen die betrokken zijn bij het onderzoek naar en de rechtszaak over de ramp met vlucht MH17.


  De koning sprak met medewerkers van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Het gesprek ging over onder meer hun persoonlijke ervaringen en de complexiteit van het onderzoek.

  Op 9 maart is de eerste zittingsdag van het proces tegen de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

  Vlucht MH17, onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur, was op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten. Dat gebeurde boven het oosten van Oekraïne, waar pro-Russische separatisten vochten tegen het Oekraïense regeringsleger. De Boeing 777 was geraakt door een Buk-raket van het het Russische leger. Alle 298 mensen aan boord kwamen om het leven, onder wie bijna tweehonderd Nederlanders.

  Politie en justitiële autoriteiten van de getroffen landen Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne werken bij het onderzoek naar de ramp samen in een Joint Investigation Team (JIT).

  13 februari 2020 - 09:20