×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning sluit staatsbezoek China af bij Alibaba

  Bewogen maar succesvol bezoek'

  Koning sluit staatsbezoek China af bij Alibaba

  Koning Willem-Alexander heeft met een bezoek aan het hoofdkantoor van de Chinese internetgigant Alibaba in Hangzhou donderdagmorgen zijn staatsbezoek aan China afgesloten. Bij Alibaba was de koning getuige van de lancering van een Nederlandse portal op de webwinkel T-mall. Daar zijn onder meer producten van Attent en Ahold te koop. Ook is Nederland nu als eerste Europese bestemming opgenomen op Alitravel, waar Chinezen rechtstreeks reizen naar Nederland kunnen regelen en boeken.


  De koning was in het hoofdkwartier onderdeel van een gelikte show. Jack Ma, topman van Alibaba, was enthousiast over het nieuwe venster op Nederland, een land dat het "onmogelijke mogelijk maakt". Hij zag grote mogelijkheden met de groei van de Chinese middenklasse die over inkomen beschikt om ook in het buitenland spullen te kopen en op reis te gaan. "Nu zijn dat er honderd miljoen en straks een half miljard", aldus Ma.

  China is nu nog een land dat vooral exporteert, maar in de nabije toekomst verandert dat, zei Ma. Uit Nederland willen de Chinezen graag melkpoeder hebben, maar ook tulpen, aldus Ma, "om het leven van de Chinezen gelukkiger en romantischer te maken." Daar werkt Nederland graag aan mee, zo antwoordde staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw), die bij de bijeenkomst aanwezig was.

  Dijksma wilde na afloop niet ingaan op vragen of ze is gepolst voor de opvolging van de afgetreden staatssecretaris Wilma Mansveld. Dat wordt niet in China, maar in Den Haag beslist, aldus Dijksma.

  29 oktober 2015 - 09:36