×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning slaat apache-piloot tot Ridder Militaire Willems-Orde

  Koning slaat apache-piloot tot Ridder Militaire Willems-Orde

  De agenda van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is na de zomervakantie nog vrij leeg. Vandaag werd bekend dat het koningspaar op 31 augustus op het Binnenhof verwacht wordt voor de uitreiking van de Militaire Willems-Orde. Koning Willem-Alexander - grootmeester van de orde - zal majoor-vlieger Roy de Ruiter tot Ridder slaan.


  De Ruiter is benoemd tot Ridder Militaire Willems-Orde 4de Klasse, net als zijn collega's Gijs Tuinman en Marco Kroon, die in de afgelopen jaren door respectievelijk de Koning en koningin Beatrix zijn benoemd. De 101-jarige Kenneth Mayhew is de enige nog in leven zijnde Ridder van de Militaire Willems-Orde die WOII heeft meegemaakt.

  Volgens minister Ank Bijleveld van Defensie is De Ruiter "een heel rustige, betrokken en slimme militair. Heldendom vraagt erom iets heel specifieks te doen op uitzonderlijk moeilijke momenten." Wat die heldendaden precies zijn, wordt niet altijd tot in details bekendgemaakt. De 36-jarige vloog jarenlang een gevechtshelikopter, onder meer in Afghanistan. Op 31 augustus zal meer te horen zijn over de heldendaden die De Ruiter heeft verricht.

  18 juni 2018 - 16:34