×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning schrijft brief aan jarige ridder

  Koning schrijft brief aan jarige ridder

  Koning Willem-Alexander heeft de oudste nog levende bezitter van de Militaire Willems-Orde, de Brit Kenneth Mayhew, per brief gefeliciteerd met zijn honderdste verjaardag. De Nederlandse ambassadeur in Londen Simon Smits kwam het schrijven woensdag persoonlijk afleveren, meldt Defensie.


  "Mayhew en zijn echtgenote Trish waren zichtbaar ontroerd door dit gebaar", laat luitenant-kolonel Rob Arts weten. Hij was aanwezig namens Defensie.

  Mayhew ontving als majoor de Militaire Willems-Orde in april 1946 voor zijn heldhaftige optreden tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland. De Britse veteraan verkeert voor zijn leeftijd nog in blakende gezondheid. Hij rijdt nog auto, bezoekt de thuiswedstrijden van zijn favoriete club Norwich City en gaat elke zomer naar de vijfdaagse cricketwedstrijden van het Engelse elftal.

  Naast Mayhew zijn er nog drie bezitters van de Militaire Willems-Orde in leven. Marco Kroon en Gijs Tuinman zijn nog in dienst bij Defensie. Mayhew en de Amerikaan Edward Fulmer (97) zijn de laatste twee die de eer voor hun rol in de Tweede Wereldoorlog kregen toegekend.

  19 januari 2017 - 16:31