×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning rondgeleid over Erasmus Experience

  Koning rondgeleid over Erasmus Experience

  Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend als eerste een kijkje genomen op de Erasmus Experience van Bibliotheek Rotterdam. Onder leiding van bibliotheekdirecteur Theo Kemperman werden hij en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en waarnemend commissaris van de Koning Rogier van der Sande door de tentoonstelling geloodst.


  Willem-Alexander kreeg niet alleen zicht op een deel van de circa 5000 werken van Erasmus maar kon ook de interactieve gedeeltes uittesten.

  Bezoekers van de Erasmus Experience worden actief aan het denken gezet en ervaren zichzelf en de wereld door de ogen van Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij belangrijke inhoudelijke thema's. Bibliotheek Rotterdam richt zich met de expostitie op een breed publiek van jong tot oud. Voor jongeren is er ook een educatief programma ontwikkeld.

  Bibliotheek Rotterdam beheert naast de 5000 brieven en boeken die deel uit maken van de collectie nog zo'n 25.000 werken van Erasmus. Een van de bekendste werken van de Nederlandse humanist is De lof der zotheid, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.

  28 september 2016 - 13:25