×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning reikt literatuurprijs uit

  hartverscheurend' aldus de jury

  Koning Willem-Alexander reikt donderdag in Amsterdam de Prijs der Nederlandse Letteren uit aan de Nederlandse dichteres, proza- en toneelschrijfster Judith Herzberg (84). De onderscheiding wordt elke drie jaar door een Vlaams-Nederlandse jury toegekend aan een auteur van belangrijke, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven, literaire werken.


  Herzberg debuteerde in 1963 met de dichtbundel Zeepost, gevolgd door onder andere Strijklicht, Het vrolijkt en de bloemlezing Doen en laten. Ook schrijft zij toneelstukken en proza. De jury noemt Herzbergs werk “hartverscheurend eenvoudig en juist daardoor complex” en roemt haar beheersing van klank: “haar taal nadert de muziek”.De Prijs der Nederlandse Letteren wordt beurtelings uitgereikt door de Belgische en Nederlandse koning. De onderscheiding, nu 40.000 euro, viel eerder te beurt aan onder anderen Remco Campert, Adriaan Roland Holst, Simon Vestdijk, Marnix Gijsen, Hugo Claus, Harry Mulisch, Paul De Wispelaere, Hella Haasse, W.F. Hermans en Gerard Walschap.

  29 november 2018 - 08:10