×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent vervangend Ommenlander Ziekenhuis

  De koning ging uitgebreid in gesprek met de patiënten van het nieuwe ziekenhuis'

  Koning opent vervangend Ommenlander Ziekenhuis

  In het splinternieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda kregen patiënten woensdag bijzonder ziekenbezoek: koning Willem-Alexander. Die was uitgenodigd om met dertig Ommelanders het nieuwe Groningse streekziekenhuis - dat de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl vervangt - te openen. In het splinternieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda kregen patienten woensdag bijzonder ziekenbezoek koning Willem-Alexander. Die was uitgenodigd om met dertig ommelanders het nieuwe Groningse streekziekenhuis dat de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl vervangt- te openen.


  Voor de plechtigheid waren heel wat mensen naar het naast de dorpskern gelegen ziekenhuis gekomen. “Er is hard aan gewerkt en we zijn er trots op”, was de boodschap die onder meer commissaris van de Koning René Paas uitdroeg. “Het is een nieuw begin. Ik hoop dat het ziekenhuis wordt toegelaten in het hoofd en hart van de inwoners”, zei voorzitter Albert Koeleman in zijn openingstoespraak, die werd gevolgd door het uit volle borst meegezongen ‘Grunnings laid’. Alleen Willem-Alexander hield zijn kaken op elkaar.Na het gezamenlijk doorknippen van het meterslange lint, kreeg de koning een royale rondleiding door het gebouw dat in ruim twee jaar tijd net naast Scheemda is verrezen. Zo kwam hij in de dagbehandeling ook aan het bed van patiënt Kees Kuiper die in het gesprek met Willem-Alexander geen blad voor de mond nam. De koning wilde weten wat hij ervan merkte dat hij nu in een nieuw ziekenhuis wordt behandeld.”Alles werkt gewoon”, was het nuchtere antwoord. Dat was in het verouderde ziekenhuis in Delfzijl, waar Kees Kuiper de laatste jaren kwam, niet het geval. Verder was alles zeer vertrouwd, hij had dezelfde verplegers nu aan het bed. Bij het afscheid wenste Kuiper de koning “beterschap voor uw vrouw”. Koningin Máxima moest immers vorige week haar agenda leegmaken vanwege gezondheidsklachten.Behalve naar de verpleegafdeling ging Willem-Alexander ook naar de polikliniek en naar een kraamsuite. Het bezoek werd afgerond met een ontmoeting met de raad van bestuur, architecten, en medewerkers van het ziekenhuis. Of daar ook de problemen die andere streekziekenhuizen in het land hebben, ter sprake zijn gekomen, werd na afloop niet verteld.

  7 november 2018 - 16:57