×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent uitbreiding fabriek van Nestlé

  Koning opent uitbreiding fabriek van Nestlé

  Koning Willem-Alexander heeft bij de Nestlé-fabriek in Nunspeet alles te horen gekregen over de productie van babyvoeding. Hij opende een speciale productielijn voor voeding van baby’s die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden.


  Na de openingsceremonie werd Willem-Alexander rondgeleid door de fabriek en kreeg hij uitleg over het productieproces en de rol die de wetenschap speelt bij de ontwikkeling van gespecialiseerde voeding. Ook sprak de koning met werknemers en leden van de ondernemingsraad.

  Nestlé heeft de fabriek in Nunspeet uitgebreid vanwege de groeiende vraag naar gespecialiseerde babyvoeding. De productie stijgt met 4000 ton per jaar. Ook is een nieuwe installatie gebouwd voor de productie van voeding voor baby's met een levensbedreigende eiwitallergie. Daarmee is het mogelijk om eiwitten zó klein te snijden dat het lichaam van een baby deze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan een kindje met een allergie toch alle voedingsstoffen tot zich nemen zonder dat er een allergische reactie volgt.

  Nestlé wilde met de ceremonie van woensdag tevens de lange historie van het bedrijf in Nederland extra onder de aandacht brengen. Ongeveer anderhalve eeuw geleden werden de eerste producten van Nestlé hier verkrijgbaar. De geschiedenis van de fabriek in Nunspeet gaat iets minder ver terug, tot 1895. De vestiging begon destijds als melkfabriek, om melk in flessen en blikken te maken, en werd in 1971 eigendom van Nestlé.

  28 maart 2018 - 15:29