×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen

  De grote geschiedenis van het Oranjehotel

  Koning opent Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen

  Koning Willem-Alexander opent vrijdag het Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen, een modern herinneringscentrum in het cellencomplex op het terrein van de bekende Scheveningse gevangenis. Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog 25.000 mensen vast. De bajes verwierf in de oorlog al de geuzennaam Oranjehotel.

  In de ruimten met de permanente expositie wordt met een tijdlijn kort de grote geschiedenis belicht en illustreren allerlei spullen persoonlijke verhalen, zoals handgeschreven teksten, tekeningen, handwerkjes van de vrouwenafdeling, een zelfgemaakt schaakbordje en ook veel foto’s. Ook komen er wisselexposities.

  De oorspronkelijke Doodencel 601 is gebleven zoals die was. In andere cellen zijn films te zien waarin oud-gevangenen hun ervaringen vertellen. Een animatiefilm van zeven minuten op een muurgroot scherm brengt verder een dag in het leven van de gevangenen in beeld.

  Het centrum gaat zaterdag open voor publiek en is alleen op maandagen gesloten. De adviesleeftijd voor bezoekers is minimaal acht jaar. Aan de kassa kan alleen worden gepind.

  6 september 2019 - 07:16