×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent Koningsspelen na goed ontbijt

  Koning opent Koningsspelen na goed ontbijt

  Koning Willem-Alexander heeft vanochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Hij deed dat na een gezamenlijk Koningsontbijt met kinderen van de Brede School De Fliert in het Gelderse dorp. Koningin Máxima was daar niet bij aanwezig, zij is voor de VN in Washington.


  In een interview met het NOS Jeugdjournaal benadrukte de koning het belang van een goed ontbijt en samen sporten. Zelf was hij in zijn kindertijd ook graag buiten, vertelde de koning: 'We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en geen social media'.

  Willem-Alexander vindt net als iedere ouder dat zijn eigen kinderen meer buiten zouden moeten spelen: 'Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media'.

  Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen.

  Tijdens het Koningsontbijt sprak Willem-Alexander met leerlingen over hoe zij 's ochtends ontbijten: 'Kinderen zijn altijd oprecht en eerlijk. Ze geven open antwoorden'. De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar: 'Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala'.

  Dat Máxima er dit jaar voor het eerst niet bij is vindt ze heel jammer, vertelde de koning: 'Maar ze heeft ook een andere verantwoordelijkheid. Ze leeft erg mee'.

  20 april 2018 - 12:09