×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent expositie Groninger Museum

  Koning opent expositie Groninger Museum

  Koning Willem-Alexander opent op 25 mei in het Groninger Museum een expositie over de Groninger Kunstkring De Ploeg. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekend. De groep jonge kunstenaars werd dit jaar precies honderd jaar geleden opgericht.


  De overzichtstentoonstelling Avant-Garde In Groningen. De Ploeg 1918-1928 laat het culturele klimaat in Groningen zien aan het begin van de twintigste eeuw, toen De Ploeg is ontstaan. Er zijn werken te zien van onder anderen Jan Wiegers, Jan Altink, Johan Dijkstra en Hendrik Nicolaas Werkman. De tentoonstelling bevat ook werken van Vincent van Gogh en Ernst Ludwig Kirchner, schilders die een inspiratie vormden voor de kunstbeweging.

  De kunstenaars van De Ploeg zetten zich af tegen 19e-eeuwse idealen, oude tradities en het traditionele werk van schilders als Jozef Israëls en Hendrik Willem Mesdag. Ze lieten zich inspireren door het expressionisme en hun werken kenmerken zich dan ook door felgekleurde landschappen, dynamische stadsgezichten en karakteristieke portretten.

  De expositie is van 26 mei tot en met 4 november 2018 te bezichtigen.

  25 april 2018 - 10:08