×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning op bezoek bij Bredase ondernemers

  Ondernemen met een uitkering

  Koning op bezoek bij Bredase ondernemers

  Koning Willem-Alexander ging woensdag op pad voor het Oranje Fonds en maakte in Breda kennis met zogenoemde scharrelondernemers. Willem-Alexander sprak tijdens zijn werkbezoek aan coöperatie De Vrije Uitloop in Breda met mensen die met behoud van hun uitkering proberen een eigen onderneming te starten.

  De ondernemingen variëren van een tuinonderhoudsbedrijf tot een grafisch ontwerpbureau. Er zijn momenteel vijftien deelnemers in de Bredase coöperatie actief, waaronder ook musici, masseurs en kledingontwerpers. Met de gemeente is afgesproken dat de scharrelondernemers hun uitkering kunnen behouden en daarnaast worden ontslagen van hun sollicitatieplicht. Door deelname aan de coöperatie voelen de mensen zich weer gewaardeerd als deelnemer aan de maatschappij.

  Willem-Alexander ontmoette de initiatiefnemers van De Vrije Uitloop en sprak met hen over de ontwikkeling van de coöperatie en de toekomst. De ondernemers konden tijdens het werkbezoek hun diensten en producten aan de koning demonstreren.

  13 februari 2019 - 18:27