×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning ontvangt geloofsbrieven Mauritanië

  Ambassadeur op Paleis Noordeinde

  Koning ontvangt geloofsbrieven Mauritanië

  Ambassadeur Mohamedoun Daddah van Mauritanië kwam woensdagochtend in nationale dracht naar Paleis Noordeinde om koning Willem-Alexander zijn geloofsbrieven te overhandigen.


  Mauritanië heeft geen eigen ambassade in Nederland. De ambassade van de islamitische republiek aan de westkust van Afrika, bevindt zich in Brussel. Nederland en Mauritanië onderhouden geen intensieve politieke betrekkingen. Wel zijn er economische belangen. Nederland exporteert onder meer groente en zuivel naar het land. Uit Mauritanië importeren we veel koper en vis. De Mauritaanse wateren zijn van groot belang voor de Nederlandse visserij.

  Net als bij de ontvangst van de nieuwe ambassadeur van Bahrein eerder op de ochtend, ging het bezoek gepaard met ceremonieel vertoon. De ambassadeurs arriveerden bij het paleis in een galarijtuig en werden verwelkomd met een erewacht en een militaire kapel. Bij aankomst van ambassadeur Mohamedoun Daddah speelde de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso het volkslied van Mauritanië.

  Het is al de vierde woensdag op rij dat koning Willem-Alexander ambassadeurs ontvangt. Vorig jaar kwamen er 44 ambassadeurs langs op Noordeinde om hun geloofsbrieven te overhandigen. Na de troonswisseling zette koning Willem-Alexander de gewoonte van zijn moeder Beatrix voort om ambassadeurs zo snel mogelijk na hun aanstelling te ontvangen. De diplomaten kunnen namelijk pas aan de slag ná het aanbieden van hun geloofsbrieven. Dat zijn ook echt twee brieven. Eén meldt het vertrek van de vorige vertegenwoordiger, de andere brief verklaart dat de brenger ervan door zijn of haar regering is aangesteld in Nederland.

  10 december 2014 - 11:10