×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning ontmoet Nobelprijswinnaar

  Ten behoeve van de gezondheid van de vrouw

  Koning ontmoet Nobelprijswinnaar

  Koning Willem-Alexander en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg hebben woensdag een ontmoeting gehad met de Congolese gynaecoloog en Nobelprijswinnaar Denis Mukwege. De drie spraken elkaar tijdens een symposium in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het congres staat in het teken van het Initiatief voor Herstel en Erkenning, een nieuw internationaal samenwerkingsverband dat de gevolgen van verkrachting als oorlogswapen moet verzachten.


  Denis Mukwege behandelt als arts verkrachtingsslachtoffers in zijn kliniek in het oosten van Congo. De 63-jarige arts, die het Panzi-ziekenhuis in Bukavu leidt, geeft niet alleen medische hulp maar probeert slachtoffers ook psychologisch en financieel bij te staan. Dat deel van zijn werk wordt ondersteund door groothertogin Maria Teresa, die als spreker op het congres aanwezig is. Samen met de Iraakse activiste Nadia Murad ontvangt Mukwege op 10 december de Nobelprijs voor de Vrede. Het symposium is onderdeel van een vijfdaagse conferentie van het Internationaal Slachtoffer Netwerk. In het netwerk zijn vrouwen verenigd die seksueel geweld tijdens oorlogen en genocides hebben meegemaakt. Zij delen ervaringen en ontwikkelen gezamenlijk strategieën tegen seksueel geweld.

  28 november 2018 - 21:36