×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning neemt de tijd voor verhalen hulpverleners

  Willem-Alexander verontschuldigde zich voor vertraging

  Koning neemt de tijd voor verhalen hulpverleners

  Het koninklijk paar heeft een bijzondere ontmoeting gehad met de mensen die maandag hulp hebben geboden na de aanslag in Utrecht. Dat vertelde burgemeester Jan van Zanen donderdagmiddag. Van Zanen was onder de indruk van de talrijke verhalen die hij met het koningspaar hoorde.

  In het Utrechtse politiebureau vlak bij het 24 Oktoberplein waar de aanslag plaatsvond, ontmoetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer agenten en ambulancepersoneel die maandag meteen in actie kwamen. “Ik had natuurlijk al een aantal mensen gesproken, maar er zijn steeds weer andere verhalen”, aldus Van Zanen.

  De koning had een dag eerder al zijn dankbaarheid uitgesproken aan het adres van de hulpverleners en speciale diensten die “heel kordaat opgetreden hebben en ondanks gevaar voor eigen leven echt gewoon doorgezet hebben.”

  Burgemeester Van Zanen was blij dat Willem-Alexander aansluitend, zoals eerder gepland, bij de Munt aanwezig was bij de lancering van het nieuwe energie-en mobiliteitssysteem. De koning verontschuldigde zich voor zijn wat late aankomst. “Maar dat had een goede reden”, zo zei hij.

  Het systeem ‘We Drive Solar’ dat zijn primeur beleefde, kent laadpalen die elektrische auto’s kunnen laden én ontladen. De koning testte het systeem uit, en maakte ook een korte rit. “Het is altijd mooi wanneer de koning een bezoek brengt aan zijn geboortestad Utrecht”, meende Van Zanen.

  21 maart 2019 - 16:27