×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning met groot gevolg naar China

  Koning met groot gevolg naar China

  Koning Willem-Alexander reist volgende week met een enorm gevolg naar Peking, waar hij samen met koningin Máxima woensdag onder meer een ontmoeting en diner heeft met de Chinese president Xi Jinping. Het gaat slechts om een werkbezoek, en de koning is amper 24 uur in de Chinese hoofdstad, maar de bezetting is als die voor een staatsbezoek. Alleen de hofmaarschalk en de Chef van het Militaire Huis blijven thuis.


  Het koningspaar wordt in China vergezeld door verantwoordelijk minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken, en uiteraard ook door de Nederlandse ambassadeur in Peking, Ed Kronenburg. Dat is een goede bekende van de koning en koningin. Hij was eerder korte tijd grootmeester van koningin Beatrix en begeleidde hen als ambassadeur bij het staatsbezoek aan Frankrijk in maart 2016.

  In het koninklijk gezelschap dat woensdagmorgen in China aankomt, bevinden zich verder onder anderen de huidige grootmeester Jan Versteeg, de directeur van het Kabinet van de Koning, Chris Breedveld, ceremoniemeester Simon van der Burg en algemeen secretaris Eric Verwaal. Die laatste is sinoloog en gaat mee vanwege zijn kennis en kunde van het Chinees en van de Chinese cultuur. Ook de RVD is royaal vertegenwoordigd, en zoals gebruikelijk bij uitstapjes buiten de deur zijn ook een hofdame en adjudant present.

  De Chinese president ontvangt zijn Nederlandse gast, die hij in 2015 ook in Peking te gast had, in Zhongnanhai, het bij de Chinese leiders in gebruik zijnde complex naast de zogenoemde Verboden Stad.

  3 februari 2018 - 14:10