×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning met gejoel en gefluit ontvangen

  Protest bij opening Unilever innovatiecentrum

  Koning met gejoel en gefluit ontvangen

  Willem-Alexander is vrijdagmiddag in Wageningen met gejoel, gefluit en spreekkoren verwelkomd bij de opening van het splinternieuwe voedselinnovatiecentrum van Unilever.


  Het protest was niet bedoeld voor de koning, maar tegen de komst van de multinational naar het terrein van de universiteit. “Onze kennis is niet jullie zaak” (‘Our knowledge is not your business’) meenden de demonstranten, onder wie veel studenten.

  Unilever, dat nu beschikt over het ‘duurzaamste onderzoekscentrum ter wereld’, koos juist voor Wageningen vanwege de mogelijke kruisbestuiving. “Als voedselproducent voelen we ons verantwoordelijk om bij te dragen aan oplossingen voor honger en obesitas. Hier in Wageningen zitten we tegenover de belangrijkste universiteit wereldwijd op het gebied van voedsel”. Aldus vicepresident Carla Hilhorst tegen Omroep Gelderland.

  Unilever heeft in het zogenoemde Global Foods Innovation Centre alle onderzoek en ontwikkeling voor voedingsmiddelen ondergebracht. Daarvoor zijn onderzoekers uit vestigingen in Vlaardingen, Duitsland en Polen overgeplaatst naar Wageningen.

  De koning woonde een paneldiscussie bij van het openingssymposium ‘Foods as a force for good’. Na de openingshandeling kreeg hij een rondleiding door het innovatiecentrum en sprak onder meer met medewerkers van het laboratorium en de demonstratiekeuken.

  7 december 2019 - 09:01