×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning maakt indruk met ‘akubra’

  Koning maakt indruk met ‘akubra’

  De typisch Australische veehoudershoed 'akubra' stond koning Willem-Alexander bijzonder goed donderdagmiddag. De koning kreeg het hoofddeksel van de Australische 'cattleman' voorafgaand aan zijn toespraak bij de Food2Fork beurs op het voormalige gevangeniseiland Cockatoo in Sydney.


  Bij 'van voedsel naar vork' kwamen Australische en Nederlandse bedrijven en ondernemers in de voedselsector samen om zaken te doen en van elkaars ervaringen te leren. "Het gaat goed, maar we laten nog te veel kansen liggen", meende VNO-NCW voorman Hans de Boer, die met een deel van de Nederlandse economische missie ook bij het evenement aanwezig was.

  De koning schetste een beeld van het in vergelijking met Australië kleine Nederland, dat op agrarisch gebied echter op de Verenigde Staten na de grootste exporteur ter wereld is. Hij zag veel mogelijkheden voor samenwerking. "We hebben meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt", zei de koning, die door de akubra op te houden heel wat harten van de aanwezige Australiërs voor zich won.

  Kort daarvoor had het koningspaar kennis gemaakt met Elena Duggan, dit jaar de winnares van de Australische editie van Masterchef, dat op dit moment ook in Nederland wordt uitgezonden door SBS6. Duggan heeft een grootvader die uit Durgerdam komt, en een grootmoeder uit Nederlands-Indië. Beiden hebben haar kookkunsten geïnspireerd, waarbij de Indische keuken voor een pittige – spicey – accent zorgde, zo vertelde spraakwaterval Duggan aan de koning en koningin.

  "Mijn grootvader klaagde altijd dat ik nauwelijks Nederlands ken. Ik ken alleen wat uitdrukkingen die met eten hebben te maken, zoals lekker", vertelde de Australische in het Engels.

  Van Cockatoo Island ging het gezelschap naar Luna Park, een attractiepark aan de voet van de beroemde 'Harbour Bridge' van Sydney voor een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap.

  3 november 2016 - 07:19