×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning leert in Eindhoven over thuisgevoel

  Wilem-Alexander in gesprek over samenhang in de wijk

  Koning leert in Eindhoven over thuisgevoel

  Iedereen moet zich in Nederland thuis kunnen voelen. Dat was de boodschap die koning Willem-Alexander dinsdag uitdroeg tijdens een werkbezoek aan de Eindhovense wijk De Bennekel. Hij voerde daar een aantal gesprekken om te leren hoe de samenhang in de wijk wordt verbeterd en bevorderd. Eerder bezocht Willem-Alexander in dit kader al de Rotterdamse wijk Hillesluis.


  De koning had een openhartig gesprek in wijkcentrum De Dommel met zes Nederlands-Marokkaanse jongeren die zelf jeugd uit de wijk helpen met onder andere studie, het vinden van stageplekken en het voorkomen van schulden. Ze spraken over de problemen die ze zelf hadden ondervonden door hun voor- of achternaam, bijvoorbeeld bij het vinden van een stageplek. "Maar als je doorzet, dan lukt het wel", was hun ervaring.

  Zo kan één van hen in september aan de slag bij het Gerechtshof in Den Bosch. Die mededeling verleidde Willem-Alexander tot de spontane opmerking dat hij dan door de voordeur naar binnen kon. Een grapje dat de koning niet kwalijk werd genomen. "Hij heeft gevoel voor humor", zeiden ze na afloop. De koning vroeg de jongeren wat er in de wijk nog moest gebeuren opdat iedereen zich er thuis zou voelen. Dat er niet meteen een antwoord kwam, begreep Willem-Alexander. "Ik overval jullie er mee."

  Het werkbezoek was van tevoren geheim gehouden. De wijkbewoners dachten dat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) langs zou komen. "Valt weer tegen", verontschuldigde de koning zich voor de wissel.

  7 juli 2015 - 16:03