×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning kijkt uit naar staatsbezoek aan Frankrijk

  In toespraak tijdens nieuwjaarsreceptie

  Koning kijkt uit naar staatsbezoek aan Frankrijk

  Parijs is een stad waarmee we ons zo verbonden voelen. Dit zei koning Willem-Alexander dinsdag in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Koning Willem-Alexander en Máxima brengen in maart een staatsbezoek aan Frankrijk, waarbij de Franse hoofdstad een centrale plaats inneemt.


  "Aan het begin van 2016 klinkt de echo van 2015 nog na. Eén stad komt steeds weer in onze gedachten: Parijs'', begon de koning zijn toespraak. Morgen is het twee maanden geleden dat terroristen in Parijs 130 mensen ombrachten. Dit Koninklijk Paleis – midden in Amsterdam – hulde zich in de kleuren van de Franse vlag. Net als honderden gebouwen over de hele wereld. Een teken van solidariteit en van verbondenheid."

  "Parijs is een gewonde stad. Maar óók een stad van hoop'', maakte de koning een bruggetje naar het klimaatakkoord dat 195 landen vorige maand in de Franse hoofdstad sloten. "Het resultaat ging verder dan velen hadden verwacht. De rol van de Franse regering daarbij was zonder meer indrukwekkend. Natuurlijk is er nog heel veel te doen. Het echte werk begint nu pas. Maar 'Parijs' mag wel degelijk symbool staan voor wat Europa in onze tijd vermag. Europa beschikt over meer kracht dan het zelf soms denkt."

  Vluchtelingen

  De koning ging ook in op de vluchtelingencrisis en het voorzitterschap van Nederland van de Raad van de Europese Unie het komende halfjaar. "Het voorzitterschap is een mooie en zeer relevante taak, zeker in deze tijd, nu grote groepen vluchtelingen in Europa bescherming zoeken en een gezamenlijke Europese benadering steeds urgenter wordt. Ieder die bij het voorzitterschap betrokken is en daaraan meewerkt, wens ik heel veel succes."

  Het koningspaar ontving dinsdagmiddag in Amsterdam enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Speciale gasten waren dit jaar medewerkers in de thuiszorg. Bij de receptie waren ook prinses Beatrix en prinses Margriet aanwezig.

  13 januari 2016 - 09:45