×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning kiest Balzaal voor de lunch

  Koning kiest Balzaal voor de lunch

  De lunch die koning Willem-Alexander dinsdagmiddag aanbood aan het Mexicaanse presidentspaar werd op een wat ongebruikelijke plaats in Paleis Noordeinde gehouden. Waar een klein gezelschap doorgaans in een intieme ruimte wordt ontvangen, was nu om praktische redenen gekozen voor de Balzaal. Niet omdat na afloop de voetjes van de vloer gingen, maar om ongestoord te kunnen eten.


  Aan de straatkant van het paleis zijn namelijk al enkele weken werkzaamheden bezig om het Haagse Hofkwartier een 'koninklijke make-over' te geven, zoals op borden staat aangegeven. Het werken aan de straat gaat gepaard met veel herrie en de ruimten aan de voorkant van het paleis, zoals de fraaie Galerijzaal die vaak voor lunches wordt gebruikt, zijn daardoor deze dagen minder geschikt.

  De Balzaal is vaker gebruikt voor staatsbanketten en dan is het er krap. Met 32 man aan tafel, onder wie naast het koningspaar en president Enrique Peña Nieto en zijn vrouw, ook minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, was er een zee van ruimte om onder meer de garnalencocktail, de Anjou duif en de 'bom' van chocolade mousseline te verorberen.

  De koning had daarbij al meteen voor een opgewekte sfeer gezorgd door te herinneren aan wat hij in 2009 tijdens het staatsbezoek van zijn moeder koningin Beatrix aan Mexico over garnalen had gezegd. President Peña Nieto haalde andere herinneringen op: dat Beatrix en Claus een deel van hun huwelijksreis in Mexico hadden doorgebracht en de voorliefde van prins Bernhard voor de mariachi muziek. Ook prees hij de inzet en toewijding van koningin Máxima voor de VN, waarvan hij de afgelopen twee jaar persoonlijk getuige is geweest toen zij Mexico tweemaal bezocht.

  24 april 2018 - 15:26