×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning in grootste optocht van NL

  Willem-Alexander hoogtepunt in Boemeldonck

  Koning in grootste optocht van NL

  Niemand minder dan koning Willem-Alexander is opgedoken in de carnavalsoptocht van het Brabantse Prinsenbeek, dat al sinds jaar en dag claimt de grootste stoet van het land te hebben. Prinsenbeek is drie dagen lang omgetoverd tot Boemeldonck.

  Het carnaval begon met name in de Zuidelijke provincies van ons land op zondag. Daar ligt het openbare leven ook op maandag en dinsdag plat. Winkels en overheidsinstanties zijn gesloten, zodat iedereen mee kan. Het Carnaval in de traditionele plaatsen is dan ook anders dan het beeld dat er ‘boven de rivieren’ over bestaat. Het is een lokaal feest, waarvoor iedereen de straat opkomt op basis van gelijkwaardigheid. De burgemeester staat dus te hossen met zijn inwoners en zelfs priesters doen mee. In de meeste plaatsen begint het feest nog altijd met een mis.

  Hoewel het de traditie is om de lokale overheid op de hak te nemen, dook een groot beeld van de koning op tijdens de optocht in Boemeldonck (Prinsenbeek). Carnavalsvereniging de Klepperbekken heeft maandenlang gewerkt aan de kop, die een van de hoogtepunten van de stoet moet worden. Dat is het beeld van 11 meter ook letterlijk geworden.

  Foto’s: Bart van Beek/De Klepperbekken

  3 maart 2019 - 12:46