×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning feest met jarig Legerkorps

  Koning feest met jarig Legerkorps

  Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Münster de viering van het twintigjarig bestaan van het eerste Duits-Nederlandse Legerkorps bijgewoond. Dat zag op 30 augustus 1995 het licht toen beide landen besloten de handen ineen te slaan om daarmee 'samen sterk' te kunnen blijven staan in een tijd van flinke bezuinigingen op Defensie.


  Voor het historische stadhuis van Münster stonden de ondersteunende bataljons van het Legerkorps, dat in de Westfaalse stad zijn hoofdkwartier heeft, in de stromende regen aangetreden. Minister-president Hannelore Kraft van Noordrijn-Westfalen roemde de Duits-Nederlandse samenwerking, en prees het Legerkorps voor de positieve bijdrage aan haar deelstaat. Uit erkenning daarvoor verleende ze het korps een 'Fahnenband' – een ereteken voor het vaandel.

  Naast de verjaardag van het Legerkorps werd ook het tienjarig bestaan gevierd van het partnerschap met de stad Münster. Oberbürgermeister Markus Lewe ontving de koning in de Vredeszaal van het stadhuis, waar op 15 mei 1648 de vrede van Münster werd getekend die een einde maakte aan de tachtigjarige bevrijdingsoorlog van Nederland met Spanje. Willem-Alexander tekende er nu het Gouden Boek van de stad, en sprak in een dankwoord over het korps als symbool van 'vrede en coöperatie'.

  Hij nam ook een slok uit de Gouden Haan, een beker die voor Münster de vrede symboliseert. Na afloop van de plechtigheid bij het stadhuis hadden koning en minister-president een informele ontmoeting met de militairen in het hoofdkwartier van het Legerkorps, dat onderdeel is van de snelle reactiemacht van de NAVO.

  Koning Willem-Alexander benutte zijn uitstapje naar Münster ook door een stukje bij te wonen van het door het Nationaal Comité 4 en 5 Mei en het Centrum voor Nederlandse studies georganiseerde kennisuitwisselingsprogramma 'Voor Vrijheid/Für Freiheit'.

  27 augustus 2015 - 19:28