×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning en Poolse president vieren 75 jaar bevrijding Breda

  Programma begon met een bezoek aan het Pools Militair Ereveld

  Koning en Poolse president vieren 75 jaar bevrijding Breda

  Koning Willem-Alexander en de Poolse president Andrzej Duda hebben dinsdagmiddag de vrijheidstocht in de historische binnenstad van Breda aanschouwd. De koning en de president woonden in de Brabantse stad de viering van 75 jaar bevrijding bij.

  Op 29 oktober 1944 werd Breda bevrijd door de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanislaw Maczek. Het officiële programma in Breda begon met een bezoek aan het Pools Militair Ereveld aan de Ettensebaan en het graf van generaal Maczek. Hier liggen 160 Polen begraven die tijdens de bevrijding van Breda zijn gesneuveld. Daarna volgde een ontmoeting met scholieren op scholengemeenschap De Rooi Pannen.

  De vrijheidstocht vormde de afsluiting van de bijzondere dag. De Poolse president is twee dagen, ook woensdag nog, in Nederland voor een officieel bezoek.

  29 oktober 2019 - 18:33