×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning en koningin houden nieuwjaarsontvangst

  Wie zijn de speciale gasten van dit jaar?

  Koning en koningin houden nieuwjaarsontvangst

  Willem-Alexander en Máxima ontvangen dinsdag enkele honderden gasten in het Koninklijk Paleis Amsterdam voor de traditionele nieuwjaarsontvangst.


  Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn bij de receptie op het paleis aanwezig.

  Dit jaar zijn specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer uitgenodigd. Als voorbereiding op de speciale gasten bracht koning Willem-Alexander in december een werkbezoek aan openbaarvervoerbedrijven in Groningen en Drenthe. De koning stapte onder meer in een waterstofbus, waarmee hij door het centrum van Assen reed.

  Sinds 2013 is het gebruikelijk uitnodigingen te sturen naar vertegenwoordigers van speciale sectoren, zoals bijvoorbeeld de politie en het onderwijs. Dit jaar is dat dus het openbaar vervoer.

  Woensdag is er nog een tweede nieuwjaarsontvangst in het paleis. Dan ontvangt het koningspaar leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.

  Koning heeft vertrouwen in organisatie Eurovisiesongfestival

  Koning Willem-Alexander heeft er alle vertrouwen in dat Rotterdam een succes maakt van de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Dat zei de koning tijdens de nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis Amsterdam.

  “In eigen land zal 2020 waarschijnlijk geen saai jaar worden. En dan druk ik me heel voorzichtig uit…”, zei Willem-Alexander in zijn toespraak. Hij noemde daarbij onder meer het Eurovisiesongfestival dat dit jaar in Ahoy Rotterdam wordt georganiseerd.

  Willem-Alexander: “Er wordt keihard gewerkt en ik weet zeker dat het een prachtig resultaat gaat opleveren. Douze points voor Rotterdam! Iedereen die erbij betrokken is: heel veel succes.”

  Koning Willem-Alexander, die groot sportliefhebber is, richtte zich in zijn speech ook tot de topsporters van Nederland. “Met de Olympische Spelen en het EK Voetbal wordt het een zinderend sportjaar. Ik ben vast niet de enige die daarnaar uitkijkt.”

  15 januari 2020 - 09:00