×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning door weer, wind en sluisdeuren

  Nieuw geopend Reevediep stelt het achterland veilig

  Koning door weer, wind en sluisdeuren

  Regen, kou en wind weerhielden koning Willem-Alexander er donderdag niet van af te reizen naar Kampen. Daar opende de koning de sluisdeuren waarmee het Reevediep in gebruik werd genomen.

  Doordat Willem-Alexander de sluis openzette is de IJssel verbonden met het nieuwe Reevediep. De waterverbinding was nodig om de IJssel uitloopmogelijkheden te geven zodat Zwolle, Kampen en het achterland veilig zijn bij hoogwater. Na de wateroverlast in 1993 en 1995 is besloten om op 34 plekken in Nederland rivieren meer ruimte te geven. De ingebruikname van het Reevediep vormt de afronding van het project Ruimte voor de Rivier.

  Op het bezoek van de koning aan Kampen kwam veel publiek af, onder wie veel schoolkinderen. “Is het mijn schuld als jullie allemaal verkouden zijn?”, vroeg Willem-Alexander lachend aan een schoolklas die hem opwachtte bij het verenigingsgebouw waar hij uitleg kreeg over het belang en de aanleg van het Reevediep. “Nee hoor”, concludeerde de koning, is te zien op een video van De Stentor. “Hele sterke kinderen hier.”

  14 maart 2019 - 12:48