×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning bij start jubileum Landmacht

  Uitgebreide viering in januari 2014

  Koning bij start jubileum Landmacht

  De viering van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht begint donderdagmiddag 9 januari op Plein 1813 in Den Haag met een vaandelgroet aan koning Willem-Alexander. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.


  's Middags arriveert de koning op Plein 1813 in een koets, geëscorteerd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een detachement van de Koningscompagnie en een detachement van de Cavalerie Ere-escorte.

  Nadat de koning heeft plaatsgenomen op het inspectiepodium marcheren de vaandel- en standaardgroepen langs. Aansluitend defileren de deelnemende eenheden voor de koning. Na het spelen van het Wilhelmus wordt het defilé afgesloten en ontvangt de koning uit handen van luitenant-generaal M.C. de Kruif het eerste exemplaar van het jubileumboek over 200 jaar Koninklijke Landmacht.

  's Avonds is prinses Beatrix der Nederlanden aanwezig bij een jubileumconcert in de Koninklijke Schouwburg. Dat wordt uitgevoerd door Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder regie van Ruut Weissman. Met muziek, zang en verhalen worden de gasten meegevoerd door de geschiedenis van 200 jaar militair landoptreden voor het Koninkrijk der Nederlanden. Het stuk markeert tevens de bijzondere band met Den Haag. De Koninklijke Landmacht organiseert het concert in samenwerking met de gemeente Den Haag.

  3 december 2013 - 19:22